Odbojkašice "BL Volley" Banja Luka slavile kod Slobode

Odbojkašice "BL Volley" Banja Luka slavile kod Slobode

E. Dindić

U 8. kolu Premijer lige  Bosne i Hercegovine za odbojkašice u Mejdanu sastali su se domaća Sloboda i ekipa UOK "BL Volley" iz Banja Luke. 

Iako je ekipa iz Banja Luke važila za favorita jer trenutno zauzima prvo mjesto na parketu se odvijala prava drama. Prvi set  je ponudio sve one čari odbojke zbog koje gledaoci dolaze na utakmice. Povela je domaća ekipa 7:3, pa su preokrenule gošće na 13:9 , igrao se poen za poenom do 26:26. Trener domaćih Nihad Zahirović nezadovoljan jednom sudijskom odlukom dobija crveni karton i kazneni poen odlazi za ekipu iz Banja Luke, te izabranice Siniše Džakule koriste poklon domaćeg trenera i osvajaju prvi set rezultatom 28:26. 

Drugi set domća ekipa je vodila od početka do kraja i nije bilo dileme na kraju kome će pripasti set, izabranice Nihada Zahirovića osvajaju 25:20. Treći set osvajaju gošće rezultatom 25:14 i ponovo vraćaju prednost na svoju stranu. Kada su svi u dvorani mislili da će gošće iz Banja Luke osvojiti četvrti set i lagano osvojiti nove bodove, domaća ekipa se ponovo diže i sjajnom igrom osvaja četvrti set rezultatom 25:15 i odvodi utakmicu u neizvjesnost petog seta. 

Više koncetracije u petom setu imali su gošće iz Banja Luke i osvajaju ovaj set rezultatom 15:8 i upisuju pobjedu rezultatom 3:2. Domaćim odbojkašicama za utjehu ostaje da su osvojile jedan bod, ali ono što je zanimljivo da još uvijek nisu ostvarile domaću pobjedu, i sve bodove su donjele sa gostujućih terena. 

OK Sloboda- UOK "BL Volley" Banja Luka  2:3 (26:28;25:20;14:25;25:15;8;15) 

Sloboda: Hađžić,Omerović,Mujkanović,Kamberović,Kantić,Simić,Karabegović,Klopić,Isaković, Softić Ramić Tučić trener : Nihad Zahirović

BL Volley: Udovičić, Đapa,Crnčević, Šakotić,Savić,Hrnjez,Vujnić,Stojanović,Čulumović,Simić,Plavšić,Marković

trener: Đžakula Siniša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije