Odbojkašice Bosne iz Kalesije u Premijer ligi BiH
Foto: NKP.ba

Pobjeda nad Goraždom

Odbojkašice Bosne iz Kalesije u Premijer ligi BiH

M. Šljivak

Odbojkašice Bosne iz Kalesije ostvarile su plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nakon što su u prvoj utakmici u Kalesiji savladale Goražde s 3:0, odbojkašice Bosne su i danas u Goraždu slavile s 3:1, te su ostvarile plasman u elitno društvo bh. odbojke.

Već nakon prvog seta se znalo da će kalesijske odbojkašice napraviti veliki uspjeh. Dobile su prvi set 25:14, što im je prije meča bilo dovoljno za plsman u društvo najboljih.

Do kraja su odbojkašice iz Kalesije mirnom igrom stigle do nove pobjede i napravile su historijski rezultat za ovaj klub.

Doigravanje za Premijer ligu:

OK Goražde – ŽOK Bosna Kalesija 1:3 (14:25, 25:19, 20:25, 23:25)

ŽOK Bosna Kalesija: Zerina Suljić, Kadić Amela, Subašić Emina, Džafić Samra, Bukvarević Lejla, Tubić Anela, Softić Lejla, Karabegović Elma, Sinanović Erna, Mujačić Adna, Avdić Armina, Hodžić Edina

Trener: Tubić Rašid

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.