Odbojkašice Dervente novi članovi Premijer lige BiH

Kolo prije kraja

Odbojkašice Dervente novi članovi Premijer lige BiH

U predposlednjiom 17. kolu u derbiju Prve lige RS, lider prvenstva Derventa bila je ubjedljiva savladavši u Sokocu ekipu Glasinca razultatatom 3:1 (26:24, 21:25, 25:9 i 25:15). 

Upisanom 14. prvenstvenom pobijedom i sa osvojena 43 boda, odbojkašice Dervente su sa četiri boda više od drugoplasirane Savije kolo prije kraja osigurale titul i promociju u Premijer ligu BiH.

Pehar namijenjen najboljoj ekipi Republike Srpske krasit će vitrine odbojkašica iz Drevente, a od naredne sezone će igrati u Premijer ligi BiH.  Za slavlje će se sačekati da se odigra još jedno kolo, nakon što u Derventi odigraju meč protiv odbojkašica Mladosti iz Rogatice.

Nakon odigranih 17. kola na čelu tabele prvenstva RS je Derventa sa 43 boda, prate Slavija 39, Glasinac 34, Maglić 31, Laktaši 27, C. Zvijezda 22, Hercegovac 20, Jahorina 15, te Stakorina i Mladost sa po 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.