Odbojkašice iz Širokog i Mostara pred plasmanom u PL
FOTO: Bljesak.info

Osigurale doigravanje

Odbojkašice iz Širokog i Mostara pred plasmanom u PL

M. Maksimović

Dva kola prije kraja u Super ligi Federacije BiH odbojkašice Mostara i Smeča osigurale su doigravanje za Premijer ligu BiH.

Mostarke su i matematički već u doigravanju, dok Širokobriježanke drugo mjesto mogu izgubiti samo teoretski. Naime, preostale dvije utakmice morale bi izgubiti s po 3:0, a trećeplasirani sarajevski Novi Grad bi s tim rezultatom morao pobijediti svoje dvije preostale utakmice.

Širokobriježanke su u subotu na Pecari s 3:0 (25:13, 25:16, 25:16) slavile protiv pretposljednje Vogošće. Gošće su odlično otvarale setove, vodile prvih nekoliko poena, ali su domaće odbojkašice velikim serijama ugasile sve nade protivnica te na kraju slavile desetu ovosezonsku pobjedu.

SOK Mostar jučer je na Ilidži s 3:0 (25:20, 25:14, 25:19) upisao sigurnu pobjedu protiv Igmana te je s 32 boda zadržao prvo mjesto na tabeli Super lige. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi