Odbojkašice Orašja sa najmlađom ekipom na trećem mjestu

Sjajan uspjeh u debitantskoj sezoni

Odbojkašice Orašja sa najmlađom ekipom na trećem mjestu

S. Mlaćo

Ženski odbojkaški klub Orašje iz Orašja službeno je osnovan 24.08. 2016. godine, međutim ova priča datira godinu dana ranije (2015.g.), a sve je započeo profesor Mehmed Memišević kroz sekciju u Osnovnoj školi Orašje.

Za kratko vrijeme ovaj klub je izrastao u respektabilan klub na prostorima BiH i šire, posebno u mlađim kategorijama što pokazuje i neki od rezultata: 1. mjesto (turnir prijateljstva Orašje 2015), 2. mjesto (Sttreetvolleyball Osijek 2015), 4. mjesto (Novogodišnji festival odbojke Novi sad 2016), 4. mjesto ( Federacija BiH 2016 u okviru OSFBiH), 2. mjesto (Streetvolleybal Osijek 2016), 1. mjesto (Međunarodni turnir Osijek 2016 u dvije kategorije), 1. mjesto (Međunarodni turnir Obudovac 2016), 1. mjesto ( Modriča 2016).

Profesor Memišević koji je ujedno i trener, najavljuje da će klub uskoro iznjedriti i reprezentativke BiH, a u klubu radi 80 djevojčica. Trenutno nastupaju u Prvoj ligi Federacije i nakon prvog dijela sezone zauzimaju treće mjesto. 

"To je za premijerni nastup odlično uzimajući u vidu da je riječ o najmlađoj ekipi u ligi", ističe za SportSport.ba trener Robert Mašić. 

Predsjednik ŽOK Orašje Pavo Dujmjenović navodi kako odbojka u gradu na Savi treba da oživi svoj najveći sjaj jer je dvorana u Orašju u završnoj fazi i tako će se i uslovi poboljšati. Dujmjenović se zahvaljuje prvenstveno roditeljima, donatorima i nadležnim organima na prepoznavanju ovog prvog i jedinstvenog kluba na prostorima Općine Orašje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi