Odbojkašice Slobode upisale važnu pobjedu protiv Dervente

Učvrstile poziciju koja vodi u Play off

Odbojkašice Slobode upisale važnu pobjedu protiv Dervente

E. Dindić

U 14.kolu Premijer lige za odbojkašice u Tuzli su se sastale domaća ekipa Slobode i ekipa Dervente.

Domaće odbojkašice su važile kao apsulutne favoritikinje posebno što njihov protivnik ekipa Dervente nalazi se na posljednjem mjestu sa samo tri osvojena boda. 

U prvom setu kao da su izabranice Nihada Zahirovića olako shvatile susret sa gošćama iz Dervente, te gube prvi set rezultatom 25:20. Prije početka drugog seta trener domaćih odbojkašica Nihad Zahirović dobrano je naružio svoje odbojkašice. 

Drugi set kao da igra neka druga ekipa Slobode, sjajni blokovi servisi, donose prednost domaćoj ekipi koju ona održava do samog kraja. Na semaforu u drugom setu je stojalo 25:19, te su domaće odbojkašice poravnale na 1:1.

Treći set odbojkašice Slobode igraju još bolje i bez problema osvajaju i ovaj set rezultatom 25:18, te preokreću rezultat u setovima na 2:1.

Četvrti set prava borba i jedne i druge ekipe. Poen za poenom, niti jedna niti druga ekipa nisu uspjele da se odvoje na neku pristojnu razliku. Međutim na kraju odbojkašice Slobode imaju i malo sportske sreće te osvjaju četvrti set rezultatom 28:26, za konačnih 3:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi