Odbojkašice Smeča upisale pobjedu protiv gradskog rivala
Foto: Facebook

Superliga FBiH

Odbojkašice Smeča upisale pobjedu protiv gradskog rivala

E. Dindić

Za vikend u okviru Superlige FBiH za odbojkašice sastale su se u gradskom derbiju ekipe Smeča i Lukavca. 

Smeč je u ovom susretu važio za apsulutnog favorita, dok  su odbojkašice Lukavca prikovane za samo dno. 

U prvom setu gledali smo dobru odbojku, u jednom trenutku odbojkašice Lukavca su bile na pragu osvajanja seta, ali izabranice Hamde Subašića ubacuju u veću brzinu i osvajaju prvi set rezultatom 25:20 za početno vodstvo od 1:0 u setovima.

Drugi i treći set odbojkašice Smeča rutinski riješavaju sa 25:17, 25:16 i na kraju ostvaruju sigurnu pobjedu od 3:0 za nastavak borbe za Premijer ligu. Dok sa druge strane gradski rival ekipa Lukavca sve je bliže ispadanju iz Superlige s obzirom da imaju samo jednu pobjedu.

ŽOK Smeč- ŽOK Lukavac 3:0 (25:20;25:16;25:17)

ŽOK Smeč Lukavac: Džambić, Likić, Valjevac, Karić, Tokić, Turkić, Fetić, Tunjić, Dautović, Imamović, Kešina.

ŽOK Lukavac: Salihović, Kunosić, Čorhodžić, Mujić, Moranjačkić, Akeljić, Mujakić, Mujčinović, Malović, Hrvatović, Hamzić, Hasanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti