Odbojkašice Srbije nadigrale Kinu

Ubjedljiva pobjeda

Odbojkašice Srbije nadigrale Kinu

Odbojkašice Srbije zabilježile su danas veliku pobjedu u 4. kolu olimpijskog turnira.

Srbijanke su djelovale nezaustavljivo protiv Kine, pa su slavile sa 3:0 u setovima.

Izabranice Zorana Terzića bile su ubjedljive u prvom setu i ovaj dio igre dobile su sa 25:19. Istim rezultatom selekcija Srbije nadigrala je rivala i u drugom setu.

U istom ritmu srbijanske odbojkašice natavile su i u trećem setu. Već u uvodnim minutama stigle su do prednosti od 8:3, da bi sredinom dionice zabilježeile pad u igri i dozvolile Kineskinjama da dođu do preokreta (16:15). Ipak, Srbija se nije dala poremetiti, te je sjajnom igrom u finišu dokrajčila rivala (25:22).

Srbija sada ima tri pobjede kao i selekcija SAD-a, s tim da Amerikanke tek treba odigraju susret četvrtog kola protiv Italije. Kina je trenutno na omjeru 2-2. 

U ostalim susretima sastaju se:

Argentina - Kamerun

Holandija - Portoriko

Rusija - Japan

Brazil - J. Koreja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti