Odgođen revanš između Furyja i Klička

Fury se povrijedio

Odgođen revanš između Furyja i Klička

Tyson Fury je danas saopštio da je primoran odgoditi revanš protiv Vladimira Klička. 

Borba koja se trebala održati 9. jula u gradu Manchesteru na kraju neće biti ni održana, a glavni razlog leži u povredi koju je Fury zadobio tijekom priprema za okršaj sa ukrajinskim bokserom. 

Fury, koji je svijet šokirao pobjedom protiv Klička, na društvenim mrežama je saopštio da se povrijedio na trčanju  prije deset dana i da su mu liječnici predložili mjesec i pol pauze. 

"Žao mi je zbog navijača, ali povrede su dio ovog sporta", dodao je Fury. 

Podsjetimo, Fury je krajem 2015. godine u teškoj kategoriji dobio Klička jednoglasnom sudijskom odlukom i tako preuzeo pojaseve po verzijama WBA, WBO i IBF.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi