Odgođeno Evropsko prvenstvo u raftingu

EP odgođeno

Odgođeno Evropsko prvenstvo u raftingu

M. Šljivak

U skladu sa proglašenom Vanrednom situacijom zbog poplava u Republici Srpskoj, Evropsko prvenstvo u raftingu, kojem je trebala biti domaćin Banjaluka u iod 21. do 25 maja ove godine, je odgođeno do daljnjeg.

Rafting klub „Kanjon“, je sve svoje raspoložive kapcitete  angažovao na zadacima spašavanja ljudskih života, i dostave hrane i lijekova porodicama ugroženim poplavom.

“Po našoj procjeni, stanje je sada dobro. Ljudi već mogu prići svojim kućama, ostalo je još kritično u naselju Pijeskovi. Izvukli smo sve ljude koji su bili ugroženi, dopremili smo hranu… Najbitnije je bilo izvući djecu i bolesnike i u tome smo uspjeli. Proteklih dana bilo je veoma teško. Jednom riječju katastrofa! Ovakva prirodna nepogoda, nije zadesila ni ovu državu ni mnoge druge u okruženju. Mislim da treba odati veliko priznanje lokalnom stanovništvu, građanima Doboja, koji su izdržali sve nedaće. Treba odati priznanje i pojedincima, koji su, usprkos bujici, hrabro ulazili u čamce i pomagali” rekao je predsjednik Rafting kluba “Kanjon”, Aleksandar Pastir, na kraju operacije spašavanja u Doboju.

I pored činjenice da je spašavanje izvedeno u najtežim mogućim uslovima, gdje je dubina vode prelazila čak i 4 metra, sve operacije su protekle sigurno i bez većih poteškoća. Posljedice poplava u gradu Doboju su katastrofalne. Sada su na potezu službe koje će sanirati stanje na terenu.  To neće biti nimalo lak posao.

Nakon uspješno izvedene operacije spašavanja u Doboju, posade banjalučkog Rafting kluba “Kanjon”, uputile su se u Šamac. I narednih dana spašavaće ljude i dopremati hranu porodicama ugroženim u poplavama u Republici Srpskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.