Odigrano 3. kolo Univerzitetske lige

Fudbal, košarka, odbojka...

Odigrano 3. kolo Univerzitetske lige

E. Škorić

U vikendu iza nas odigralo se treće kola Univerzitetke liga 2012 u fudbalu, košarci i odbojci.  

U fudbalu u grupama A, B, C i D postignuti su sljedeći rezultati: Mašinski fakultet 4 - 1 Veterinarski fakultet, Šumarski fakultet 3 - 3 Fakultet političkih nauka, American University 1 - 13 International Burch University, Farmaceutski fakultet 2 - 9 Pravni fakultet Fakultet za kriminalistiku
4 - 2 Pedagoški fakultet International University of Sarajevo 5 - 0 Arhitektonski fakultet Saobraćajni fakultet 1 - 8 Fakultet za sport i tjelesni odgoj Fakultet za javnu upravu 2 - 3 Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Filozofski fakultet 4 - 7 Ekonomski fakultet Stomatološki fakultet 4 - 2 Elektrotehnički fakultet Fakultet zdravstvenih studija 4 - 3 Medicinski fakultet

Kao najinteresantnije utakmice ovog kola izdvojili su se dueli Ekonomskog i Filozofskog fakulteta te Fakulteta političkih nauka i Šumarskog fakulteta. Nakon utakmica akteri su nam rekli:

Emir Dobrača (Ekonomski fakultet): „Prije svega čestitam kolegama sa Filozofskog fakulteta na odličnoj igri koju su pružili, bilo nam je zadovoljstvo pobijediti ekipu koja je do ovog kola bila prvoplasirana u našoj grupi. Utakmica je bila veoma korektna sa puno lijepih poteza i lijepih golova što govori i sam rezultat. Želim i da čestitam svojim suigračima na veoma kvalitetnoj predstavi i ovime smo poslali poruku našim narednim protivnicima da Ekonomski fakultet ima kvalitet za prvo mjesto u grupi, te da pretendira na prvo mjesto ovogodišnje UNSA lige“.

Samir Fetić (Šumarski fakultet): „Kako smo očekivali i prije utakmice, bila je to jako čvrsta i borbena utakmica, sa puno preokreta i neizvjesnosti, što je pokazao i konačni rezultat 3-3. Ostaje žal za nekim propuštenim šansama, i mogućnosti da nastavimo stopostotni niz, ali nastavljamo dalje sa nadom da će se u narednim mečevima sreća nama osmjehnuti. Čestitke protivniku na fer i sportskoj igri“.

Admir Klino (Fakultet političkih nauka): „Igrali smo protiv veoma jake ekipe Šumarskog fakulteta. Bila je to psihički teška utakmica u kojoj smo imali nekoliko perioda igre gdje nismo bili toliko dobri, ali smatram da je neriješeni ishod vrlo dobar rezultat za nas“.

Armin Mustajbašić (Fakultet sporta i tjelesnog odgoja): „Bila je to dobra utakmica u kojoj smo u početku malo i potcijenili kolege za Saobračajnog fakulteta. Prvo poluvrijeme smo loše odigrali, ali smo u drugom poluvremenu odigrali puno bolje i na kraju zasluženo slavili. Vjerujemo da ćemo na kraju završiti prvi u grupi“.

Amar Pap (Američki Univerzitet): „Odigrali smo jaku lošu utakmicu. Razlog tome je vjerovatno izostanak nekoliko ključnih igrača. Na nama je da radimo još i igramo više pripremnih utakmica kako se ovo ne bi ponovilo. Nadam se da ćemo u narednoj utakmici popraviti dojam. Čestitam ekipi Burch Univerziteta na zasluženoj pobjedi“.

Dino Kapetanović: „Dosta korektna utakmica sa obje strane bez puno prekršaja. Momci sa Internacionalnog Univerziteta su zasluženo pobijedili. Nama su nedostajala 3 igrača iz prve postave, ali nam to ne može biti opravdanje. Ono što je bitno je da ćemo gledati uzbudljive utakmice do kraja jer su četiri tima u direktnoj borbi za prolaz“.

Adnan Beglerović (Saobraćajni fakultet): „Jako dobra utakmica. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, ali nažaolost u drugom poluvremenu je presudila bolja fizička pripremljenost ekipe FASTO-a. Loše partije iz prva dva kola uz nedostatak ključnih igrača skupo su nas koštale i ostaje žal za svim propuštenim, no u tome ne treba tražiti alibi. Čestitke momcima sa FASTO-a koji su, po mom mišljenju glavni favoriti za osvajanje lige“.

Košarkaši su svoje utakmice igrali u subotu. U grupama A, B, C i D postignuti su sljedeći rezultati: Ekonomski fakultet 49 – 27 Veterinarski fakultet, Fakultet islamskih nauka 0 - 20 Građevinski fakultet, Arhitektonski fakultet 29 - 61 Fakultet političkih nauka, International University of Sarajevo 22 - 69 Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, Medicinski fakultet 58 - 41 Filozofski fakultet, International Burch University 22 - 57 Farmaceutski fakultet, Fakultet zadravstvenih studija 40 - 91 Fakultet za sport i tjelesni odgoj, American University 30-63 Saobraćajni fakultet.

Odbojkašice su svoje kolo odigrale u nedjelju. Postignuti su sljedeći rezultati: Fakultet zdravstvenih studija 0 - 2 Građevinski fakultet, Medicinski fakultet 2 - 0 American University, Fakultet za kriminalistiku 0 - 2 Farmaceutski fakultet, Filozofski fakultet 0 - 2 Ekonomski fakultet, Arhitektonski fakultet 1 - 2 Fakultet političkih nauka, Veterinarski fakultet 0 - 2 Fakultet sporta i tjelesnog.

Kapiten ekipe Fakulteta političkih nauka Nejra Džabija: „Veoma teška utakmica u kojoj smo prvi set odigrali jako loše. No u naredna dva seta smo uspjeli da se konsolidujemo i na kraju zasluženo pobijedimo. Čestitam ekipi Arhitektonskog fakulteta na fer i sportskoj igri“.

Univerzitetsku ligu 2012 organizuje Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu koji je krovna studentska organizacija na Univerzitetu i koji zastupa svih 40 000 studenata, uz pomoć uprave i studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Liga je izazvala veliku pažnju javnosti, a rezultati i sve fotografije sa utakmica će biti objavljivani na najčitanijem sportskom portalu u BiH SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.