Odlazak još jedne legende, preminuo Wim Ruska

Osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama 1972. godine

Odlazak još jedne legende, preminuo Wim Ruska

Legendarni judaš Willem "Wim" Ruska premino je u 74. godini. U karijeri je ostao poznat kao borac koji je na Olimpijskim igrama 1972. godine osvojio dvije zlatne.

U kategoriji do 93 kilograma pobjedio je tada Klausa Glahna dok je u apsolutnoj sredio Vitalija Kuznetsova iz Sovjetskog saveza. Predhodno je bio svjetski prvak u Sal Lake Cityju 19767. godine, odnosno 1971. u Ludwigshafenu. Nakon Olimpijade, Wim je otišao u profi vodi, pa je nastupao u vale tudo meču u Brazilu gdje se uspio savladati Ivana Gomeza.

Između 1976. i 1970. nastupao je kao kečer za New Japan Pro Wrestling i World Wrestling Federation (današnji WWE). 2001. godine je doživio moždani udar nakon čega je ostao paralizovan 2013. primljen je u Kuću slavnih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije