Odluka o novim sportovima na OI u Tokiju tek 2016. godine

Sportovi na čekanju

Odluka o novim sportovima na OI u Tokiju tek 2016. godine

Teme:

Odluka o o tome koji novi sportovi će biti uključeni u program Olimpijskih igara u Tokiju 2020. biće donesena augusta naredne godine.

Potpredsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) John Coates kazao je kako će novi sportovi biti primljeni u olimpijsku porodicu na sjednici MOK-a čije je održavanje planirano uoči početka Olimpijski igara u Rio de Janeiru 2016.

Smatra se da su favoriti za ulazak u "olimpijski krug" bejzbol i softbol, sportovi koji su izbačeni nakon Igara u Pekingu 2008. Vjerovali ili ne ali ova sporta su izuzetno popularna u Japanu.

Karate i skvoš su takođe na listi čekanja da eventualno budu primljeni na OI u Tokiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.