Odluka pada na Fenway parku?

Red Soxi vode 3:2

Odluka pada na Fenway parku?

Boston Red Soxi su na korak do osmog naslova, u velikom finalu protiv St. Louis Cardinalsa 3:2, a šesta utakmica noćas igra se Fenway parku.

Red Soxi su na krilima Jona Lestera Davida Ortizu slavili u petoj utakmici i sada su tu na korak do naslova. Udarač David Ortiz je napravio velike stvari u velikom finalu. Između ostalog izjednačio je i rekord kada je devet puta u nizu sigurno došao na bazu.

Red Soxi će u šestoj utakmici na mound poslati iskusnog Johna Lackeya koji je već odradio jednu utakmicu u ovoj seriji. U toj utakmici je prepustio tri runa, ali je zato dobro bacao kroz 6,1 inninga. John Lackey ima jedan naslov iza sebe i to u dresu Los Angeles Angelesa i taj naslov je osvojio 2002. godine kao rookie, a upravo je on bacao u sedmoj utakmici tog World Seriesa.

Goste će probati izvući rookieu bacač Michael Wacha koji je odlićan u finalu. On je u četiri utakmice ovog doigravanja dopustio samo tri runa i odradio je 27 izmjena. U drugoj utakmici World Seriesa Red Soxima je dopustio dva runa. Večerašnja šesta utakmica ujedno je repriza druge iz ove finalne serije. Tada su Cardinalsi slavili sa 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.