Odlukom žrijeba Čelik domaćin splitskoj Nadi

Finale regionalne ragbi lige

Odlukom žrijeba Čelik domaćin splitskoj Nadi

D. Kurbegović

Jučerašnjim žrijebanjem finalista regionalne ragbi lige odlučeno je da se finale ovog takmičenja igra u Zenici 17. maja na stadionu Kamberovića polje.

U finalu u kojem će se igrati samo jedna utakmica sastat će se zenički Čelik, te splitska Nada. Biće to duel dvije neporažene ekipe, koje su do finala došle superiorno.

Čelik je u grupi B zauzeo prvo mjesto, dok je Nada u grupi A bila nezaustavljiva. U polufinalu Zeničani su savladali ekipu Smartsona, dok je Nada preko Rad Mozzarta došla u veliko finale.

Ove sezone u regionalnoj ligi su učestvovali klubovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Crne Gore.

Predstavnik naše zemlje, Čelik iz Zenice, kao dugogodišnji prvak u bivšoj državi, te u Bosni i Hercegovini tako će imati priliku da napravi jedan od najvećih uspjeha u svojoj historiji, naravno ukoliko pobijede u finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.