Određen datum nove borbe Joshue i Klička

Očekuje nas novi spektakl

Određen datum nove borbe Joshue i Klička

D. Rakanović

Aktuelni svjetski prvak u teškoj kategoriji Anthony Joshua i legendarni Ukrajinac Vladimi Kličko ponovo će se naći u ringu.

"Anthony Joshua i Vladimir Kličko boriće se u Las Vegasu 11. novembra ove godine", rekao je Eddie Hearn, promotor Joshue.

Joshua će braniti IBF, WBA I IBO pojaseve koje je osvojio kada je u aprilu na Wembleyu u 11. rundi nokautirao Klička. "Bio sam u Las Vegasu sa Joshuom i zvanično aplicirao za boksersku licencu države Nevada da bih tamo promovisao meč i prošlo je dobro. Bio sam u MGM Grand i T-Mobile areni. Vegas je prvi izbor, a 11. novembar je datum kada je meč zakazan. Proći će nekoliko sedmica da bi se svi detalji sredili, ali vjerujem da će Kličko prihvatiti borbu i da će se ona održati u Vegasu", rekao je Hearn. 

On smatra da bi mnogi Britanci došli u Vegas kako bi gledali ovu borbu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije