Održan karate kup "18. Bugojno Open"

Učešće uzelo 678 takmičara

Održan karate kup "18. Bugojno Open"

S. Mlaćo

U subotu, 14.05.2016. godine u dvorani Kulturno-sportskog centra Bugojno, u organizaciji Karate kluba Bugojno, održan je Karate kup "18.Bugojno Open" u okviru manifestacije „506. Dani Ajvatovice“.

Na ovom takmičenju učestvovali su  predstavnici iz 89  klubova sa 678 takmičara, koji su nastupali u katama i borbama u konkurenciji djeca i kadeti. Ovdje moramo istaći da je karate turnir "Bugojno Open" takmičenje sa najdužom tradicijom organizovanja  u BiH, a u okviru kupa održano je Izborno prvenstvo za djecu, jedinstvenog Karate saveza BiH, za uzrast 11-14 godina, što predstavlja prvo zajedničko takmičenje predstavnika karate klubova sa prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Da bi turnir opravdao tradiciju i kavalitet pobrinuli su se pored tehničkog organizatora KK“Bugojno“ i vrhovni sudija gospodin Husein Huzeirović i delegati takmičenja  Ivan Soldo i Mladen Gvozden.

Prije samog takmičenja sve prisutne kratkim  obraćanjima pozdravili su predsjednik OO turnira Rašid Tihak, ispred OO cjelokupne manifestacije  „Dani Ajvatovice“   Esad ef. Slipac, u ime Karate saveza BiH predsjednik  Zdenko Klepić, te načelnik općine Bugojno  Hasan Ajkunić, koji je ujedno 18. karate kup "Bugojno Open" proglasio otvorenim.

Organizaciju turnira pomogli su kao generalni sponzor  Općina Bugojno, zatim potpredsjednica FBiH  dr. Melika Mahmutbegovic, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB, Travničko muftijstvo, Rudnik Gračanica - Gornji Vakuf-Uskoplje, Polycommerce Bugojno, Zaštitarska agencija Alarm West,  BH Telecom, Zec d.o.o za trgovinu i usluge.

Karate klub ''Bugojno'' uručio je posebno priznanje predsjedniku Karate Saveza BiH prof.dr. Zdenku Klepiću kao i seniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine Merisu Muhoviću za osvojenu srebrenu medalju na 51. Evropskom prvenstvu Montpellier, Francuska.

Nakon završenog takmičenja, a na osnovu ostvarenih rezultata proglašen je najuspješniji klub, a to je KK “Energija“ Banja Luka, dok je iza njih bio KK “Champion“ Ilidža, a trećeplasirani je završio KK “Mladost“ Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi