Održan Šestoaprilski golf turnir u Sarajevu

Počela sezona golfa

Održan Šestoaprilski golf turnir u Sarajevu

Povodom obilježavanja Dana grada Sarajeva, na golf terenu u Sarajevu održan je drugi Šestoaprilski turnir. 

Učešće na turniru je uzelo preko 40 golfera iz Bosne i Hercegovine, što je garantovalo dobru i kvalitetnu igru. Na ovogodišnjem turnir najviše su pokazali Mahir Kadrić i Lamija Čehajić, koji su i prošle godine pobijedili na ovom istom turniru.Nagrade je uručio Dejan Šaran, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u golfu. 

Ovaj turnir je bio i prilika da se zvanično obilježi početak ovogodišnje golf sezone u Sarajevu.

Takmičarski dio golf sezone počeo je prošlog vikenda u Posušju na golf igralištu Topala kada su odigrana 2 kola Klupske Lige Bosne i Hercegovine. U ligi učestvuje deset ekipa iz Sarajeva, Posušja, Mostara i Zavidovića. Nakon prva dva kola u vodstvu je ekipa Hercegovine iz Mostara, ispred klubova Betanija i Sarajevo iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.