Održana prva otvorena utrka u okviru ARL

Na Igmanu

Održana prva otvorena utrka u okviru ARL

S. Mlaćo

Danas je na Igmanu - Veliko polje održana Utrka 10 km, prva otvorena utrka u okviru Atletske rekreativne lige (ARL) u organizaciji Atletskog kluba Novi Grad, Sarajevo.

U trci je učestvovalo 160 rekreativca koji nisu članovi ARL i profesionalnih trkača. U muškoj konkurenciji, najbrži je bio Alija Imamović, inače reprezentativac Bosne i Hercegovine, zatim Ante Živković iz Hrvatske, drugo mjesto i Zaim Šuman, treće mjesto. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Amela Trožić, drugo mjesto osvojila je Džejla Turković, a treće Hanifa Terzić.

Svi učesnici su dobili medalje, a nakon utrke upriličeno je druženje svih učesnika uz tradicionalni grah.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi