Održano boksersko prvenstvo BiH

Održano boksersko prvenstvo BiH

Tokom vikenda održano je boksersko prvenstvo Bosne i Hercegovine, mečevi su održani u Vogošći, a organizator je bio Bokserski savez Bosne i Hercegovine. 

Prvenstvu su prisustvovali i kontrolori iz anti-doping kontrole BiH koji su uzeli uzorke od boksera i poslali na analizu, što je naišlo na odobravanje od strane svih učesnika i trenera.

Pobjednici po kategorijama, do:

56 kilograma- Jekić Slobodan BK Slavija
60 kilograma-Jovica Jovanović BK Čelik
64 kilograma-Adem Fetahović BK Ilidža
69 kilograma- Ermin Avdić KBS Banovići
75 kilograma-Knežević Adrijan BK Zrinjski
81 kilogram – U finalu su Bošnjak Džemal BK Ilidža i Selmanović Muhamed BK Bihać. Finale će se održati do kraja mjeseca.
91 kilogram - Šendro Elvir BK Mostar
91+ kilogram - Delalić Abdulnaser BK Peljto

"Želim da čestitam tehničkom organizatoru BK Vogošća na odlično organizovanom prvenstvu. Želim također da čestitam i seniorskim prvacima BiH, koji su zaista pokazali vrhunski kvalitet. Ja kao Predsjednik Bokserskog saveza Federacije BiH sam ponosan na ostvarene rezultate jer kao što možete vidjeti svi prvaci(osim u kategoriji do 56 kilograma) su članovi klubova sa prostora Federacije BiH, članovi BSFBiH ,a za to je u velikoj mjeri zaslužna i Prva liga Federacije BiH, čiji je organizator Bokserski savez Federacije BiH," rekao je Zaim Numanović predsjednik Bokserskog saveza FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije