Održano ljetno prvenstvo u plivanju

Održano ljetno prvenstvo u plivanju

M. Skaka

Ovog vikenda u Trebinju je održano Opšte ljetno državno prvenstvo za kategorije mlađih juniora/ki, juniora/ki i seniora/ki u plivanju.

Na prvenstvu je učestvovalo 15 plivačkih klubova iz cijele BiH: PK Željezara-Zenica, PK Bosna-Sarajevo, GKVS Sarajevo-Sarajevo, PK Galeb-Koksara-Lukavac, PK Lisičići-Konjic, PK Velež-Mostar, PK Mladost-Banja Luka, PK Vrbas-Banja Luka, PK Delfin-Laktaši, PK 22. April-Banja Luka, PK Tuzla-Tuzla, PK Sloboda-Tuzla, PK Zmaj-Alpamm-Tuzla i domaćin PK Leotar-Trebinje sa 114 plivačica i plivača.

Tutiulu najuspješnijeg i najboljeg plivačkog kolektiva u BiH osvojio je Plivački klub "Zmaj-Alpamm" koji je u ukupnom plasmanu u konkurenciji seniora zauzeo smo 1. mjesto, u konkurenciji juniora 4. mjesto i u konkurenciji mlađih juniora 6. mjesto.

Sa 13 takmičara, 5 plivačica i 8 plivača (Atić Selma, Šurić Sandra, Bajrić Alma, Teparić Diana, Melika Imamović, Hajder Ensar, Hodžić Damir, Simić Andrej, Simić Vladimir, Mujaković Damir, Ahmed Imamović, Denis Ibrahimović i Žabić Mirza) "Zmaj-Alpamm" je osvojio ukupno 58 medalja, odnosno 37 zlatnu, 12 srebrnih i 9 bronznih medalja i oborio ukupno 3 državna rekorda. Simić Andrej je oborio državni rekord za mlađe juniore na 200 metara delfin sa rezultatom 2:17.40. Hajder Ensar je oborio državni rekord za juniore u disciplini 100 metara delfin sa rezultatom 0:56.84 star 19 godina, dok je Ibrahimović Denis oborio kadetski državni rekord u disciplini 200 metara prsno sa rezultatom 2:51,28.

"Plivanje, iako u veoma teškoj situaciji u našem gradu, na primjeru P.K. "Zmaj-Alpamm" pokazuje da ima znanja, talenta i snage da ostvari velike rezultate. Nažalost spram uslova ti rezultati za sada ne mogu biti evropski i svjetski. Međutim, nadamo se da će relevantne institucije i pojedinci u narednom periodu imati više sluha za plivanje i da ćemo uskoro, pored ova 3 kandidata za Svjetsko prvenstvo, do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine imati i nove plivače učesnike na Olimpijskim igrama.", poručili su iz najuspješnijeg kluba nakon okončanog državnog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.