Održano veliko svjetsko finale u breakdanceu - Red Bull BC

Svjetsko finale u Amsterdamu

Održano veliko svjetsko finale u breakdanceu - Red Bull BC

S. Mlaćo

Menno ima 28 godina, i nije dozvolio da mu život prolazi tek tako. "Trenirao sam kao životinja", objasnio je šampion rezultate svog uspjeha.

"Ovo je jedan od najboljih trenutaka u mom životu", objasnio je B-Boy Menno pobjedu koju je proteklog vikenda ostvario na velikom svjetskom finalu održanom u Amsterdamu.

A kako i ne bi bio, jer Red Bull BC One je najpoznatije i najprestižnije svjetsko takmičenje u B-Boyingu, odnosno breakdanceu, a biti broj jedan na svijetu svakako nisu trenuci koji nam se događaju svaki dan.

Nakon devet mjeseci organizovanja cypher takmičenja širom svijeta (Cypher je naziv za državne kvalifikacije), veliko finale održano je u  Westergasfabrieku, u glavnom gradu Holandije. Ovo je 14. godina kako se organizuje veliko prestižno b-boy svjetsko finale Red Bull BC ONE.

 

Menno ima 28 godina, i nije dozvolio da mu život prolazi tek tako. "Trenirao sam kao životinja", objasnio je rezultate svog uspjeha. "Nisam propuštao niti jedan trenutak, trenirao sam kad god mi se za to ukazala prilika, kazao je Menno.“Ustajem rano i konstantno gledam u svoje tijelo. Nikad ranije nisam bio ovako fit“ kaže on.

“Nadam se da će sve ovo biti inspiracija djeci da počnu plesati. Ovo je jednostavno vrhunac. Moji porodica i prijatelji bili su uz mene, cijela zemlja me je gledala. Znao sam da je ovo bila jedinstvena prilika za pobjedu“ pojasnio je šampion.

Inače, 16 najboljih brejkera iz devet zemalja pokazalo je svijetu najbolje poteze u velikom finalu pred oko 3.000 fanova u Amsterdamu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi