Odustali Wiggins i Hesjedal

Dva favorita manje

Odustali Wiggins i Hesjedal

M. Maksimović

Britanac Bradley Wiggins i Kanađanin Ryder Hesjedal odustali su od ovogodišnjeg Gira. Obojica su pala tokom jučerašnje etape koja se vozila od Longaronea do Trevisa. I pored pada obojica su nekako stigla do cilja, ali se nisu pojavili na startu današnje 13.etape. 

Prije 12.etape Wiggins je držao četvrto mjesto u ukupnom poretku i svakako je bio u uskom krugu favorita s obzirom da je lani kao prvi Britanac osvojio  Tour de France, dok se okitio i zlatnom medaljom u Londonu na Olimpijskim igrama.

Kanađanin Ryder Hesjedal je također bio prvi, ali Kanađanin koji je osvojio Giro prošle godine, bio je blizu samog vrha prije 12.etape. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.