Ogroman novac se vrti na meču Joshua - Kličko
Foto: EPA

Borba od 50 miliona funti

Ogroman novac se vrti na meču Joshua - Kličko

M. Šljivak

Anthony Joshua i Vladimir Kličko u subotu će se u Londonu boriti za naslove prvaka svijeta po verzijama IBF, WBA i IBO.

Ovaj spektakl će ugostiti legendarni Wembley, a očekuje se da će se na njemu naći čak 90.000 gledalaca.

Očekivano, veliki novac je u igri za ovaj spektakl. Prema navodima britanskih medija, borba će vrijediti više od 50 miliona funti, što će biti najskuplja borba u historiji Velike Britanije.

Najveću zaradu od borbe će imati Anthony Joshua. Bez obzira na ishod meča, on će inkasirati 15 miliona funti, dok je zarada Vladimira Klička još uvijek nepoznata.

"Naravno da je veliki novac u igri. Ne volim da otkrivam, jer svi znate izračunati kapacitet stadiona i cijenu prenosa. Anthony i Vladimir znaju cifre koje će zaraditi, ali ne vjerujem da im je to previše bitno", rekao je promotor Eddie Hearn.

Meč Joshue i Klička na programu je u subotu, a na kladionicama je favorit britanski bokser.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi