O.J. Simpson najveći sportista kriminalac
Broj jedan je još uvijek u zatvoru

Zanimljiva rang lista The Suna

O.J. Simpson najveći sportista kriminalac

M. Maksimović

Britanski The Sun je objavio zanimljivu rang listu najvećih sportista kriminalaca. Na prvom mjestu je završio O.J.Simpson, nekadašnja zvijezda Američkog fudbala. O.J. je igrao na poziciji running backa u Buffalo Billsima osam godina, nakon čega je dvije sezone proveo u San Francisco 49ersima.

Godine 1995. Simpson je bio optužen za ubistvo svoje žene Nicole Brown i njenog ljubavnika
Ronalda Goldmana. Na kraju je O.J. oslobođen ali je 1997.godine bio prisiljen platiti 33.5 miliona a dolara odštete porodici Ronalda Goldmana. Prije dvije godine je O.J. ipak završio u zatvoru,
dobio je devet godina zbog otmice i pljačke.

Na drugom mjestu je bokser Mike Tyson. Jedan je od najpopularnijih, ali i najkontroverznijih
sportaša svih vremena, poznat koliko po svojem izuzetno jakom udarcu, toliko i po  optužbama za silovanje, brojnim incidentima u i oko ringa te po trogodišnjem boravku u zatvoru. Tyson je još 1992.godine osuđen na pet godina zatvora zbog silovanja, nakon tri godine je pušten.
Po izlasku vratio se profesionalnom boksu, a ostao je zapamćen i po skandalu kada je 1997. Evanderu Holyfieldu odgrizao 'komadić' uha nakon čega je diskvalificiran.
Treće mjesto drži legendarni George Best '' peti Beatle''. Best je umro 2005.godine u Londonu u 59.godini života, a platio je danak svom načinu života, prije svega alkoholizmu.
Pored pomenute trojke, među deset ''najvećih'' su Duncan Ferguson, Mickey Thomas, Leo Hughes, Jan Molby, Joey Burton, Toni Adams te Marlon King.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.