OK BiH na press konferenciji iznio jedinstven stav pred EYOF

OK BiH na press konferenciji iznio jedinstven stav pred EYOF

Predstavnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine su se upravo vratili sa vanredne sjednice Skupštine Evropskog olimpijskog komiteta na kojoj je Direktor EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo gospodin Samir Avdić prezentirao dosadašnje stanje i napredak organizacije predstojeće manifestacije.

Predsjednik OK BIH Marijan Kvesić je na press konferenciji iznio jedinstven stav Predsjedništva OK BIH u kome se kaže: 

"Mora se istaći da je pored kvalitetne prezentacije Zimskog EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017 primjećen od Izvršnog odobora Evropskog olimpijskog odbora i od vanredne Skupštine Evropskog olimpijskog odbora vrlo mali pomak organizacije ove manifestacije.

Složena politička situacija u zemlji, manjak vremena i finansijski manjak su kritični aspekti Zimskog EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017.

Olimpijski odbor BiH će u svojim aktivnostima ponovo pojačati pomoć gradovima domaćinima Sarajevo i Istočno Sarajevo organizacijom hitnih sastanaka sa nosiocima vlasti u BiH kao što su Vijeće ministara, Vlada Federacije BiH, Vlada Kantona Sarajevo, Vlada RS.

Rok za navedene aktivnosti Olimpijskog komiteta BiH je 30.08.2015.g.

Ukoliko izostane konkretna potpora i razumjevanje do ovoga roka, a vezano za finansije i organizaciju ovog događaja, Olimpijski odbor BiH će zbog svoje vjerodostojnosti a i zbog  bosankskohercegovačke  javnosti, bit primoran da izvjesti Evropski olimpijski odbor da gradovi domaćini EYOF-a 2017 Sarajevo i Istočno Sarajevo nisu u mogućnosti realizirati preuzete obaveze."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.