OK Borac porazom otvorio drugi dio sezone

Premijer liga BiH

OK Borac porazom otvorio drugi dio sezone

D. Vejo

Odbojkaši banjalučkog Borca porazom su otvorili drugi dio sezone Premijer lige BiH, nakon što su na svom parketu u "Boriku" poraženi od ekipe Maglića rezultatom 1:3 po setovima je bilo 19:25, 25:22, 24:26 i 22:25.

Gosti iz Foče dobro su otvorili meč. Poveli su sa 0:4. Međutim, Borac se vraća mini serijom od 2:0. Odbojkaši Maglića tu nisu pali pa su tako odlučili da uzmu stvar u svoje ruke. Pet poena prednosti držali su do rezultata 7:12, nakon čega se crveno-plavi vraćaju u igru te preko raspoloženog Ilića smanjuju na minus tri (9:12). Do kraja prvog seta, Fočaci su povećavali prednost te isti riješili u svoju korist.

Banjalučani drugi set otvaraju dosta dobro. Pri rezultatu 5:1, gosti iz Foče prave seriju od 0:2. Izabranici Miše Marjanovića vratili su se u meč, ali Maglić stiže do poravnanja (7:7). Zatim je uslijedio period Borca koji preko Popovića dobija set.

Treća dionica susreta donijela je čvrstu igru na obje strane. Igralo se poen za poen sve do rezultata 20:20, kada se gosti bude i dolaze u vodstvo od 1:2 u setovima.

To kao da je srušilo domaćina, koji u četvrtom setu nije imao rješenje za dobro postavljanje Maglića. Na kraju, fenjeraš zasluženo slavi te sa čitavim plijenom odlazi kući.

Borac: Ilić, Popović, Kljajić, Radonić, Džombić, Amidžić, Kavić, Kojadinović, Mišić, Knežević, Kovačević.

Maglić: Matović D., Matović M., Prodanović, Mališ, Tomić, Radić, Vuković, Kuzmanović, Mićević, Bjelogrlić i Jelašković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi