Đoković, Gasol i Murray zabrinuti za OI u Riju

Zbog Zika virusa

Đoković, Gasol i Murray zabrinuti za OI u Riju

D. Vejo

Zika virus atkuelna je tema u posljednjih nekoliko dana, pogotovo kada se u dovodi vezu sa predstojećim OI u Rio de Janeiru. 

Strah od zaraze imaju mnogi sportisti, što dovoljno govori i činjenica da su već neki otkazali svoje učešće. Ipak povodom svega, oglasila su se i neka velika imena iz svijeta sporta.

"Za sada nastupam, ali vdijećemo šta će vrijeme donijeti", rekao je za medije prvi teniser svijeta Novak Đoković.

Nastup je potvrdio i španski košarkaš Pau Gasol, ali i on ima bojazan od širenja virusa.

"Moja želja je da nastupim na predstojećim igrama u Brazilu. Trenutno svi sportisti koji su izborili nastup u Riju pričaju o tome. U svemu tome ljudi su najvažniji. Mi kao igrači ali i samo navijači koji su tu zbog nas. Vidjet ćemo šta će vrijeme pokazati", dodaje Gasol.

Oprez od zaraze ima i britanski teniser.

"Prije nego što odem provjerit ću kakvo je stanje u Brazilu, te se posavjetovati sa svojim ljekarom, nakon čega ću odlučiti da li idem ili ne", zaključio je Andy Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi