Olimpijska šampionka najbrža na 100 metara

Miting Dijamantske lige u Parizu

Olimpijska šampionka najbrža na 100 metara

D. Rakanović

Olimpijska šampionka, atletičarka sa Jamajke Elaine Thompson pobijedila je večeras na mitingu Dijamantske lige u Parizu u trci na 100 metara.

Ona je kroz cilj prošla za 10,91 sekundu. Thompson je tako potvrdila da je jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava od 4. do 13. avgusta u Londonu. 

Drugo mjesto osvojila je Marie-Josee Ta Lou iz Obale Slonovače sa vremenom 10,96 sekundi, dok je treća bila nigerijska atletičarka Blessing Okagbare sa vremenom 11,09 sekundi.

U muškoj konkurenciji je u trci na 100 metara najbolji bio Ben Youssef Meite iz Obale Slonovače s vremenom 9,99 sekundi.

Drugo mjesto osvojio je Kubanac Junier Peres (10,05), dok je treći bio Holanđanin Churandy Martina (10,23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi