Olimpijska šampionka priznala: Zlostavljao me timski doktor
Foto: EPA

Sve se dogodilo u Brazilu

Olimpijska šampionka priznala: Zlostavljao me timski doktor

Američka gimnastičarka Aly Raisman izjavila je da ju je seksualno zlostavljao timski doktor Larry Nassar. 

Incident se dogodio na Olimpijskim igrama u Brazilu 2016. godine, gdje je Aly osvojila zlato i dva srebra, ali umjesto slavlja otišla je na razgovor u FBI. 

Raisman u intervju za televiziju CVS nije iznosila detalje zlostavljanja, ali je napomenula da je razočarana načinom na koji se prema tome ponio Olimpijski savez i gimnastičarski tim SAD-a.

"Zapitajmo se zašto djevojke ranije nisu progovorile? Zašto se niko ne pita šta se dešava sa našom kulturom i postupcima? Šta su uradili Olimpijski i gimnastičarski savez? Šta to radi Nassar pa su sve djevojke uplašene i niko ne smije da progovori o tome", izjavila je Raisman, dodavši:

"Jesam li ljuta? Nego šta. Bijesna sam", kaže jedna od najuspješnijih američkih gimnastičarki. 

Nassar, koji je na poziciji doktora američke reprezentacije bio više od 20 godina, je trenutno u pritvoru. Uz seksualno zlostavljanje, sudit će mu se i za posjedovanje dječje pornografije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi