Olimpijski komitet BiH i „Let's Do It" očistili Trebević

Početak ovogodišnjeg projekta

Olimpijski komitet BiH i „Let's Do It" očistili Trebević

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine kao specijalni partner na projektu „Let's Do It - milion sadnica za 1 dan“, je sa Udruženjem građana „Ruke“ i volonterima sproveo prvu akciju čišćenja terena oko olimpijskih borilišta na Trebeviću, što je na simboličan način označilo početak ovogodišnjeg projekta. 

Naredna velika akcija čišćenja planirana je 09. maja na olimpijskoj planini Bjelašnici, a sam projekat se sastoji od tri faze: čišćenje terena, edukacija po školama, te pošumljavanje terena kao finalna faza koja je predviđena za oktobar 2015.godine.

Ciljevi ovog zajedničkog projekta jesu zaštita prirodnih resursa, promocija elementarne važnosti zaštite životne sredine, kvalitetnija budućnost, promocija olimpijskih vrijednosti sa humanim odnosom prema okolišu, edukaciju mladih naraštaja o održivom razvoju te njihovo uključivanje u sam projekat. Let`s Do It i Olimpijski komitet BiH će u ovaj Projekat uključiti  stotine volontera, sportiste, sportske strukovne saveze i sportske radnike.

Realizacija planiranih projektnih aktivnosti UG “Ruke” i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine će na konkretan način doprinijeti prevenciji od poplava i klizišta, uvečanju šumskog fonda,  te poboljšanju kvalitete prirodnog okruženja u našoj zemlji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti