Olimpijski komitet BiH podržao košarkaški sport u BiH.

Olimpijski komitet BiH podržao košarkaški sport u BiH.

Piše: S. Bošković
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine  je kao mnogo puta do sada podržao naše najbolje sportiste, ovaj put obezbijedivši sredstva za najtrofejniji timski sport u BiH kroz aplikaciju na projekat Međunarodnog olimpijskog komiteta – Team Support Grant.

Cilj ovog programa je finansijski podržati kvalifikacije našeg tima za Olimpijske igre koje će se održati Riu 2016.godine. Uvjereni smo se da će odobrena sredstva tranše u visini od 18.750 USD koja su dio ukupne vrijednosti podrške od 60.000 USD bar djelimično pomoći u pokrivanju velikih troškova koje ima naša košarkaška reprezentacija, te da će ova saradnja OK BiH, Košarkaškog saveza BiH i Olimpijske solidarnosti MOK-a , biti primjerom buduće uspješne saradnje sportskih organizacija na svim nivoima.

OK BiH je u 2015 godini preko Olimpijske solidarnosti MOK-a također  podržao U 16  mladu košarkašku reprezentaciju  sa 20.500,00 USD, za završne pripreme, a mladi šampioni su se zlatnim medaljama sa EYOF-a Tbisli 2015 i Evropskog prvenstva 2015 odužili na najljepši način ostvarivši planetarni rezultat.