Olimpijski komitet BiH pomaže bh. sportiste

Olimpijski komitet BiH pomaže bh. sportiste

O. Lekić

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH su potpisani ugovori podrške za finalne pripreme sa najboljim sportistima, a koji u ovoj godini nastupaju na takmičenjima u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH.

Tako su ugovori potpisani sa Amelom Tukom i Dejanom Mileusnićem, atletičarima moji će učestvovati na Evropskim igrama u Bakuu.

Osim pomenutim atletičarima Olimpijski komitet BiH će pomoći  košarkaškoj eprezentaciji BiH U16 (1999/2000 godište), Mihajlu Čeprkalo, Anđelu Šimić, Emini Pašukan, Kosti Vrkešu, Filipu Stojaka, Toniju Miletiću, Teodori Božović, Sergeju Maliću-Čorni, te četvorici sportaša koje odredi Atletski savez BiH pošto kvalifikacije još uvijek traju. Ovi sportisti učestvovat će Evropskom Olimpijskom festivalu mladih 2015 u Tbilsiju.

Olimpijski komitet BiH pomoći će i muškom i ženskom timu odbojke na pijesku koji će se takmičiti na Mediteranskim igrama u Pescari.

Olimpijski komitet BIH kao nebudžetski korisnik, uspjeva da putem projekata Međunarodnog olimpijskog komiteta, Olimpijske solidarnosti MOK-a i Evropskog olimpijskog komiteta  obezbijedi sredstva za naše najbolje sportiste  i na taj način pomogne naše sportiste u njihovim nastojanjima da rezultatski  ostvare svoje snove i dostojno predstave našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik OK BIH Marijan Kvesić je u kratkom obraćanju sportistima, trenerima i roditeljima rekao:

"Radi o kompleksnoj organizaciji učešća na ovim takmičenjima koji podrazumjeva mnoge segmente kao što su: selektiranje najboljih, donošenje potrebnih odluka, logistička podrška u vidu opreme, transporta i sl., kao i obezbjeđivanje adekvatne medijske pozornosti pred i nakon takmičenje,  što se kruniše na kraju Izborom sportiste godine u organizaciji OK BIH.  Svakako jedna od najbitnijih pripremnih faza je i podrška sportistima za predstojeće nastupe i finalne pripreme  zbog čega smo se danas i okupili ovdje u OK BIH“.

Treba napomenuti da OKBiH već podržava 11 potencijalnih olimpijaca za olimpijske igre Rio de Janeiro 2016. kao i troje sportista za Olimpijske igre PyeonChang 2018. OK BiH će u 2015. godini , a preko projekata za pomenuta takmičenja, podržati najbolje BiH sportiste sa 370. 440,00 KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.