Olimpijsko selo: Problem za takmičare, bruka za organizatore

19 od 31 građevina neuslovno

Olimpijsko selo: Problem za takmičare, bruka za organizatore

Ljetne Olimpijske igre u Rio de Janeiru počinju za manje od dvije sedmice, a problemima za organizatore nikad kraja.

Posljednja priča vezana je za Olimpijsko selo u Riju, koje bi trebalo biti dom za oko 10.000 sportista koji će učestvovati na najvažnijoj sportskoj manifestaciji ove godine.

Kako navode inostrani mediji, čak 19 od 31 građevina koje služe za smještaj sportista su neuslovne, što za takmičare predstavlja golem problem, a za organizatore pravu bruku.

"Davno su se trebali provjeriti uslovi. Ali, nisu i imamo problem. Naš zadatak je sada da se stvari što prije dovedu u red i da se osigura adekvatan tretman za sve koji budu boravili u Olimpijskom selu", rekao je portparol Olimpijskih igara Rio 2016 Mario Andrada.

Navodno, neki timovi koji se već nalaze u Olimpijskom selu su šokirani lošim uslovima. Najveći problem predstavlja curenje vode, ali i plina, a u zgradi holandske ekipe je čak izbio i požar.

Andrada je pokazao i optimizam, rekavši da će organizatori ipak riješiti sve probleme do početka Olimpijskih igara (5. august).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi