"Olovka mi je u džepu, potpiši ugovor"

Billy Joe Saunders izazvao Golovkina

"Olovka mi je u džepu, potpiši ugovor"

M. Šljivak

Kazahstanski bokser Gennady Golovkin je u subotu odbranio titule srednje kategorije po verzijama WBA (super), IBF, IBO i WBC.

Kell Brook je u uvodnim minutama bio pravi izazov, ali je Golovkin uspio da prekidom u petoj rundi savlada Britanca, koji je do tog trenutka bio neporažen.

Triple G je tako došao do 36. pobjede i 33. nokauta u karijeri, a novi izazovi su već pred njim.

Sada ga u ringu želi vidjeti još jedan britanski bokser. Radi se o prvaku po verziji WBO Billyju Joeu Saundersu, koji je izazvao Golovkina.

"Olovka mi je u džepu, čekam da vidim ugovor i da ga potpišem. Nadam se da ti ne smeta što se borim 29. oktobra, jer ću sedam dana kasnije biti spreman za tebe. Pobrinimo se da ne izbjegnemo riječi 'prinudan izazivač'. Želiš WBO pojas, ja ga imam i spreman sam ti se suprotstaviti. Borit ću se s tobom gdje god ti želiš", poručio je Saunders Golovkinu.

Saunders još uvijek nije poražen. Odradio je 23 meča, sve je dobio uz 12 prekida. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi