Omladinske olimpijske igre: Samardžić osvojila srebro

Omladinske olimpijske igre: Samardžić osvojila srebro

E. Škorić

Aleksandra Samardžić osvojila srebro na Omladinskim olimpijskim igrama u Nanjingu

Mlada bosanskohercegovačka džudašica Aleksandra Samardzić je ostvarila fenomenalan rezultat osvojivši drugo mjesto na Omladinskim olimpijskim igrama (YOG)  koje se održavaju u kineskom gradu Nanjingu. Aleksandra se plasirala u finale u kategoriji do 78 kg savladavši predstavnice Francuske i Španije. U meču za prvo mjesto izgubila je od reprezentativke Hrvatske Brigite Matić.

Aleksandrina medalja predstavlja veliki uspjeh za bosanskohercegovački sport, te daje poticaj mladim sportistima u BiH da slijede njen primjer.  

Olimpijski komitet BiH je, iako nebudžetski korisnik, bez pomoći državnih organa obezbjedio novac za pripreme i učešće na kvalifikacionim takmičenjima, te je ponosan na ostvareni rezultat Aleksandre kao i na kontinuitet osvajanja medalja bh sportista sa Olimpijskih igara mladih.

Podsjećamo da je ovo treća medalja za BiH na YOG, naime 2010.godine u Singapuru Damir Džumhur (tenis) i Eldin Omerović (judo) su osvojili bronzane medalje na ovom prestižnom višesportskom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.