On je genije: 13. maksimalni break Ronnieja O'Sullivana

Prekinuo je meč na susjednom stolu

On je genije: 13. maksimalni break Ronnieja O'Sullivana

A. Beganović

Ronnie O'Sullivan, jedini sportista koji je poznatiji od sporta kojim se bavi, je još jednom pokazao zbog čega ga mnogi smatraju najboljim svjetskim igračem svih vremena, iako nema najviše osvojenih rangirajućih titula.

U osmini finala UK Championshipa, Ronnie "raketa" je sa 6:0 savladao Matthewa Selta, a u posljednjem frameu stigao je do svog 13. maksimalnog breaka u karijeri.

Imao je priliku Ronnie maksimalni break napraviti i u petom frameu, no zaustavio se na 12. crnoj kugli. Međutim, šampion se nije "izgubio", odnosno nastavio je po starom i iako na turniru igra sa napuknutim skočnim zglobom, uspio je ostvariti ono o čemu sanjaju mnogi profesionalni snooker igrači.

Publika u legendarnom Barbican Centru s velikm oduševljenjem pratila je Ronniejeve majstorije, a kada je bilo jasno da će najbolji svjetski igrač svih vremena ostvariti maksimalni break ovacijama su pozdravljali njegove poteze. No, to nije bilo sve, Ronnie je "natjerao" Stephena Maguirea i Davida Morrisa, koji su igrali za susjednim stolom, da prekinu svoj meč, te da prisustvuju magiji.

Ljubitelji snookera još jednom su uživali u majstorijama jednog i jedinog Ronnieja "rakete" O'Sullivana, a svoj bankovni račun zahvaljujući maksimalnom trocifrenom breaku podebljao je za 45.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.