Operisan Liu Xiang
Liu uspješno operisan

Zahvat obavljen u Houstonu

Operisan Liu Xiang

Liu Xiang, nekadašnji olimpijski i svjetski prvak te svjetski rekorder na 110 metara sa preponama, operisan je u SAD-u, a zahvat je obavio Tom Clanton, lijekar Houston Rocketsa.

Liu se dugo mučio sa ozljedom ahilove tetive zbog koje je propustio nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu što mu je bila životna želja.

“Clanton je ranije ove godine uspješno operisao Yao Minga koji se vratio na parket“, kazao je potpredsjednik Kineskog atletskog saveza Feng.
Tradicionalni neinvazivni tretmani poput akupunkture i dubokih masaža nisu urodila plodom i Kinez je shvatio da je vrijeme da ode pod nož.
Operacija je trajala sat vremena i prošla je u savršenom redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.