Orka proslavila pet godina rada

Osvojeno preko 2.000 medalja

Orka proslavila pet godina rada

M. Maksimović

Proteklog vikenda preko stotinu djece, roditelja i prijatelja Kluba vodenih sportova Orka u Sportskom centru Fida u Blagaju proslavilo je petu godišnjicu od osnivanja i početka rada kluba. Druženje i zabava uz roštilj, kupanje, mali nogomet i uz razne igre na vodi i suhom potrajali su do večernjih sati, dokazavši i ovaj put da je riječ o jednoj veoma zdravoj i poticajnoj sredini za razvoj i odgoj mladih sportaša i djece.

U pet godine postojanja plivači Orke osvojili su gotovo dvije hiljade medalja na raznim domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i na državnim prvenstvima. Orkini plivači dospjeli su i do reprezentativnih selekcija, a najbolji rezultati su tek pred njima. Samo u ovoj godini Orka je u Mostardonijela oko 160 medalja sa državnih prvenstava, od čega 60 medalja državnih prvaka u raznim disciplinama i kategorijama plivača.

Također, plivači Orke u protekloj plivačkoj sezoni oborili su preko 20 državnih rekorda u raznim disciplinama i kategorijama. Troje plivača ovog kluba u protekloj godini proglašeno je za najbolje sportiste grada Mostara u svojim uzrastima.

U Orkinoj školi plivanja preko 2.500 djece svih uzrasta je naučilo plivati, a tri godine Orka je bila i organizator škole plivanja za djecu sa posebnim potrebama. Organizirali su i razne sportske manifestacija poput biciklijada, izleta u prirodu i malonogometnih turnira.

Nova sezona u školi plivanja i plivačkom klubu je krenut će od septembra, a iz Orke obećavaju mnogo lijepog druženja i još bolje rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi