Orlando Duque se družio s medijima u Sarajevu

Red Bull Cliff Diving

Orlando Duque se družio s medijima u Sarajevu

U Sarajevo je jučer stigao Orlando Duque, legenda cliff divinga i vlasnik 13 svjetskih titula u visinskim skokovima.

Razlog njegovog dolaska u našu zemlju je takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016, koje se u subotu 24. septembra održava na Starom mostu u Mostaru.

Tim povodom, danas je upriličeno druženje sa medijima, na kojem je Duque odgovarao na pitanja predstavnika sedme sile. Za ovo druženje izabrao je terasu s divnim pogledom na stari dio Sarajeva.

Terasa se nalazi na visini od 25,3 metra, što je 2-3 metra niže od visine s koje on inače izvodi skokove (26,5-28 metara). Na samom početku pozvao je prisutne da pogledaju preko ograde terase, a za neke je i sam pogled s te visine bio previše. Nakon toga, uz pomoć naočara za virtualnu realnost imali su priliku iskusiti kako izgleda skok s visine od 28 metara.

Prvenstvo u BiH dolazi po drugi put, a ove godine, pored skakača, nastupiće i najbolje svjetske skakačice, tako da će na Starom mostu biti postavljene dvije platforme: 28-metarska za muškarce i 20-metarska za žene.

Kolumbijac je uvijek među favoritima, a subotu će sasvim sigurno imati veliku podršku: on je miljenik mostarske publike i u gradu na Neretvi se osjeća kao kod kuće. U našu zemlju dolazi - kako sam kaže - kad god mu se pruži prilika, a ove godine drugi put: prije par mjeseci bio je u Jajcu, gdje je nastupio kao specijalni gost na Trećim međunarodnim skokovima sa Plivskog vodopada.

On sutra nastavlja put prema Mostaru, a ostatak skakačke postave Svjetskog prvenstva pridružiće mu se u narednih par dana. Krajem sedmice na rasporedu su treninzi i prve runde skokova, a u subotu 24. septembra, u 13 sati, počinje spektakl: najbolji svjetski skakači i skakačice će se na sedmoj stanici sezone boriti za pobjedu na Starom mostu, izvodeći akrobacije od kojih zastaje dah.

Do tada, sve informacije i vijesti možete pronaći na www.redbullcliffdiving.com i Facebook stranici takmičenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi