Orlovi visoko lete
Sjajna utakmica Eaglesa

Monday Night Football

Orlovi visoko lete

Posljednja utakmica sedmog vikenda NFL-a odigrana je u glavnom gradu SAD-a gdje su domaći Redskinsi ugostili Philadelphia Eaglese, a pobjedu su odnijeli gosti. 

Bila je to utakmica u kojoj su Eaglesi bili mnogo bolji tim, ali su se Redskinsi u posljednjoj četvrtini ipak spasili teškog poraza, tako da se po rezultatu ustavri i ne vidi stvarno stanje timova na terenu.

Philadelphia Eaglesi su slavili u Washingtonu kod domaćih Redskinsa rezultatom 27:17, što je deseta u nizu domaća utakmica Redskinsa u kojoj nisu postigli više od 17 poena. Eaglesi su sezonu otvorili skorom 4-2 što je drugi njihov najbolji skor u posljednjih deset godina. 

Najviše razloga za slavlje nakon utakmice imao je QB Eaglesa Donovan McNabb koji je dodavanjem za touchdown ostvario svoje jubilarno 200. dodavanje u karijeri čime je sada na 27. mjestu svih vremena. 

Eaglesi su u prvoj četvrtini stekli veliku prednost koju su uspjeli očuvati do kraja utakmice. DeSean Jackson je pretrčao 67 yardi položio za touchdown, a David Ackers je uspješnp pretvorio, a minutu prije malog odmora Will Witherspoon je ukrao loptu na 9 yardi i postigao touchdown, a ponovo je na pretvaranju uspješan bio Ackers i bilo je to 14:0 za Eaglese.  Drugu četvrtinu su Eaglesi otvorili golom Ackersa, a nakon toga Redskinsi postižu svoje prve poene. Devin Thomas je iskoristio dobro dodavanje Jasona Campbella i položio touchdown, a Shaun Suisham je pretvorio u 17:7. Ponovo je prednost gostiju povisio Ackers novim golom, ovaj put s 44 yarde.  Nešto manje od dvije minute prije odlaska na poluvrijeme uslijedila je najljepša akcija na utakmici. Donovan McNabb je sjajnim dodavanjem sa 57 yardi uposlio Jacksona za touchdown, a Ackers je pretvorio u 27:7 i bio je to kraj za Redskinse. 

Ipak, nisu se domaći igrači predavali. Do kraja utakmice su postigli deset poena, ali je to bilo premalo za pobjedu. Suisham je postigao gol sa 47 yardi za smanjenje vodstva na 27:10, a minutu do kraja utakmice je Fred Davis postigao touchdown i Suisham pretvorio za konačnih 27:17 za Eaglese. 
Washington Redskins – Philadelphia Eagles 17:27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.