Orton produžio ugovor s Denverom

Orton produžio ugovor s Denverom

Uprkos dolasku odličnih Tima Tebowa i Bradyja Quinna, Denver Broncosi su, ipak, odlučili zadržati Kylea Ortona i s njim produžiti ugovor na još jednu godinu. Ugovor je vrijedan 9 miliona dolara uz 5.5 miliona zagarantovanih dolara.

Orton je u Denver stigao prošle godine u tradeu s Chicagom, dok je u suprotnom pravcu otišao Jay Cutler. Trener Denvera, Josc McDaniels, je prije nekoliko dana izjavio kako je veoma zadovoljan Ortonom, što je bio znak upravi kluba da produži s njim ugovor.

Orton je prošle sezone imao najbolju statistiku u karijeri, bacao je za 3.802 osvojene yarde, dok u karijeri ukupno ima 9.121 osvojenu yardu, 51 TD dodavanje, te samo 39 izgubljenih lopti. Orton je želio dugogodišnji ugovor, ali je zasad dobio samo na godinu dana vjerovatno kako bi ljudi u Denveru vidjelu u kom pravcu će ići karijera mladog Tebowa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.