Oscar Pistorius osuđen na pet godina zatvora

Sudija Thokozile Masipa izrekla presudu

Oscar Pistorius osuđen na pet godina zatvora

Oscar Pistorius osuđen je na pet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo iz nehata svoje djevojke, Reeve Steenkamp. 

Pistorius je ubio svoju djevojku na Valentinovo 2013. godine. Pucao je kroz vrata kupaonice u kojoj se nalazila njegova djevojka. Pistorius je istakao kako je mislio da se radi o provalniku. 

Sudija Thokozile Masipa istakla je prije nego što je izrekla kaznu Pistoriusu da presuda mora biti izbalansirana i da ne može biti tako stroga kao što je to tražio tužilaštvo - deset godina, ali ni blaga, koliko je tražila odbrana - društveno korisni rad. 

Nakon izricanja presude Pistorius je nekoliko minuta ostao nijemo da sijedi na optuženičkoj klupi, a potom je ispraćen u ćeliju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.