Oscar Pistorius pušten u kućni pritvor

Saslušanje početkom novembra

Oscar Pistorius pušten u kućni pritvor

Dž. Mrakić

Južnoafrički atletičar Oscar Pistorius u ponedjeljak navečer pušten je na uvjetnu kaznu, nakon što je odslužio jednu godinu od petogodišnje presude za ubistvo svoje djevojke Reeve Steenkamp na Valentinovo 2013. godine.

Zlatni paraolimpijac ostatak kazne trebao bi odslužiti u kućnom pritvoru, međutim sa konačnom presudom ipak će se suočiti na saslušanju 3. novembra, kada će biti odlučeno da li će Pistorius, umjesto za ubistvo iz nehata, biti optužen za klasični oblik ubistva.

Pistorius (28), koji je prije nešto više od dvije i po godine ispalio četiri hica kroz vrata zaključane kupaonice u svoju djevojku Reevu Steenkamp, boravit će na imanju svog ujaka Arnolda u Pretoriji, a ukoliko ga početkom novembra optuže za ubistvo, sljeduje ga zatvorska kazna od 15 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.