O'Sullivan i pored očajne igre do 3. kola Welsh Opena

O'Sullivan i pored očajne igre do 3. kola Welsh Opena

A. Beganović

U Velsu, odnosno u Cardiffu je ove sedmicen a rasporedu rangirajući snooker turnir Welsh Open, a titulu pobjednika od prošle godine brani Ronnie O'Sullivan.

Aktuelni osvajač Welsh Opena, Ronnie O'Sullivan uspješno je krenuo u odbranu titulue. U 1. kolu Ronnie "raketa" O'Sullivan je bio bolji od Vinnieja Calabresea, kojeg je savladao sa 4:2 po frameovima.

U 2. kolu O'Sullivan je imao nešto teži posao, a protivnik mu je bio Rory McLeod, koji je sjajno otvorio meč i poveo je sa 2:0. No, aktuelni osvajač Welsh Opena uprkos očajnoj igri, uspio je preokrenuti i na kraju je slavio sa 4:2.

Sjajan meč u 2. kolu su odigrali Matthew Stevens i Ken Doherty, a nakon velike borbe slavio je Stevens sa 4:3.

Domaći snooker igrač, Jamie Jones, priredio je veliko iznenađenje savladavši u 2. kolu Shauna Murphyja (4:3), dok je teže od očekivanog do pobjede nad Cao Yupengom stigao šesti nositelj turnira, Mark Allen.

Plasman u 3. kolu osigurali su i Ben Woollaston, koji je sa 4:3 savladao Marka Davisa, zatim Michael Wasley, Ashley Carty, te Matthew Selt.

Na kraju dodajmo da je nagradni fond Welsh Opena 310.000 funti, a pobjedniku će pripasti 60.000.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.