O'Sullivan i Robertson u zaostatku nakon prvih sesija

O'Sullivan i Robertson u zaostatku nakon prvih sesija

A. Beganović

Odigrane su prve sesije svih četvrtfinalnih mečeva Svjetskog prvenstva, koje se igra u Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru.

Višestruku svjetski prvak, Ronnie O'Sullivan je u meč sa Stuartom Binghamom ušao kao apsolutni favorit, no u prvoj sesiji tu ulogu nije opravdao. Naime, O'Sullivan je mnogo griješio, što je znao iskoristiti Bingham, pa je na odmor otišao sa prednošću od dva framea (5:3). 

Zanimljivu prvu sesiju odigrali su Robertson i Hawkins. Australac je fenomenalno otvorio meč, imao je prednost 3:1, ali onda se budi Hawkins, koji uzastopno osvaaja četiri framea, te na odmor odlazi sa prednošću od dva framea (5:3).

Podsjetimo, ranije su prve sesije svojim mečeva odigrali Judd Trump i Dinh Junhui (6:2), te Anthony McGill i Stephen Maguire (4:4).


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.