O'Sullivan preko svjetskog prvaka do finala Mastersa

Hawkins u drugom polufinalu bolji od Trumpa

O'Sullivan preko svjetskog prvaka do finala Mastersa

A. Beganović

U finalu Mastersa koji se igra u Londonu u legendarnom Alexadra Palaceu za nagradni fond od 600.000 funti igrat će Barry Hawkins i Ronnie O'Sullivan.

U prvom polufinalnom meču Hawkins je bio bolji od Juda Trumpa (6:4). Hawkins je sjajno otvorio meč i sa dva trocifrena breaka od 130 i 128 poena stigao je do vodstva 2:0, no do petanestominutne pauze Trump je uspio izjednačiti (2:2).

U nastavku meča Trump je stigao i dp prednosti (4:3), no u samoj završnici Hawkins je zaigrao bolje i sa tri uzastopno osvojena framea stigao je do pobjede 6:4.

U drugom polufinalnom meču snage su odmjerili Ronnie O'Sullivan i aktuelni svjetski prvaj Stuart Bingham, a slavio je O'Sullivan rezultatom 6:3.

Najtalentiraniji snooker igrač, a po mnogima i najbolji svih vremena Ronnie "raketa" O'Sullivan je bolje otvorio meč i na petnaestominutni odmor je otišao pri vodstvu 3:1. U prvom frameu nakon odmora Ronnie pravi trocifreni break (121) za sigurnu prednost 4:1, da bi u narednom "ukrao" frame Binghamu za 5:1.

Biungham je uspio smanjiti na 5:3 i u devetom frameu je igrao dobro, bio je na korak do njegovog osvajanja, ali Ronnie je iskoristio ukazanu priliku i sjajnom završnicom osvojio je frame za konačnih 6:4.

Finale je na raspredu sutra, a igra se na 10 dobijenih frameova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi