O'Sullivan preko Waldena do četvrtfinala Mastersa

O'Sullivan preko Waldena do četvrtfinala Mastersa

A. Beganović

Aktuelni osvajač jednog od najprestižnijih snooker turnira Mastersa, koji se igra za nagradni fond od 600.000 funti, Ronnie O'Sullivan plasirao se u četvrtfinale.

Ronnie "raketa" O'Sullivan je u osmini finala bio bolji od Rickyja Waldena. Slavio je Ronnie sa 6:4, iako je mnogo ranije mogao riješiti pitanje pobjednika.

Imao je, po mnogima najbolji snooker igrač svih vremena, vodstvo od 5:1, a kod rezultata 5:2 ubacio je i frame kuglu, no Walden se nije predavao i natjerao je Ronnieja na faul, te se vratio u igru.

Međutim, i pored toga što mu je Walden "ukrao" još jedan Frame, O'Sullivan je ostao miran i u 10. je napravio trocifreni break (116) za konačnih 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.