O'Sullivan propušta Svjetsko prvenstvo zbog realityja?

Još uvijek vaga...

O'Sullivan propušta Svjetsko prvenstvo zbog realityja?

Petostruki šampion svijeta u snookeru Ronnie O'Sullivan mogao bi propustiti sljedeće Svjetsko prvenstvo iz vrlo zanimljivog razloga.

O'Sullivan bi mogao snimati drugu seriju reality programa "Hustle" u Australiji, u kojoj igra bilijar protiv lokalnih igrača, a termin snimanja se podudara sa početkom Svjetskog prvenstva u Sheffieldu (21. april).

Iako O'Sullivan još uvijek nije donio konačnu odluku, postoje realne šanse da propusti najveći snukeraški turnir na svijetu zbog učešća u realityju.

"Prioritet su Eurosportova takmičenja, kao i takmičenja u Kini, zbog obaveza prema sponzorima. Ali, nemojte biti iznenađeni ako ne budem igrao na Svjetskom prvenstvu, Mastersu u Njemačkoj ili Otvorenom prvenstvu Velike Britanije. Što se mene tiče, ne treba mi nova titula na Svjetskom prvenstvu, ali odluku će donijeti menadžer. Ako on misli da trebam da idem, ići ću. Ne mogu snimati emisiju i igrati na Svjetskom prvenstvu", rekao je O'Sullivan, koji je potom dodao:

"Želim da snimim novu emisiju jer je to nešto što mogu da radim a da nemaveze sa snookerom. Radi se o uspostavljanju ravnoteže. Sedamnaest dana u Sheffieldu je u reduako osvojiš trofej, ali ako to ne uradiš, onda je gubljenje vremena".

Da se O'Sullivan prilično zasitio snookera jasno je odavno, a sljedeće riječi su dobra potvrda toga.

"Znam da mnogi žele da me gledaju kako igram, ali moram malo gledati i van snookera. Ima još mnogo stvari koje volim, a zašto da okrenem leđa stvarima koje me čine sretnim? Moram na vrijeme obavijestiti ljude za emisiju, jer kada se obavežem, to je gotova stvar. Ne, ne radi se tu samo o novcu. Ima i drugih stvari", zaključio je O'Sullivan.

Otkako je prvi put nastupao kao tinejdžer 1993. godine, Ronnie O'Sullivan pune dvije i po decenije nije propustio nijedno Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi