O'Sullivan se 'provukao' bez novčane kazne

Dobio opomenu

O'Sullivan se 'provukao' bez novčane kazne

Ronnie O'Sullivan je nakon jučerašnje pobjede nad Davidom Gilbertom na Svjetskom prvenstvu u snookeru odbio dati izjavu za medije, što je razljutilo sve prisutne.

Njegov potez prijavljen je Disciplinskoj komisiji Svjetske bilijar i snooker asocijacije, koja je donijela odluku da ovoga puta ne kazni najpopularnijeg igrača snookera na svijetu.

O'Sullivan je dobio samo usmenu kaznu, ali bi mogao biti i novčano kažnjen ukoliko u narednim danima ponovi isto.

Podsjećamo, Ronnie O'Sullivan je uoči početka turnira istakao kako za vrijeme Svjetskog prvenstva neće davati izjave za medije, što se kosi sa pravilima snooker organizacije, obzirom da je svaki takmičar dužan stati pred medije nakon završetka meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi